Vuoden 2013 loppupuolella mietiskelin, että mistä motivaatiota elämän muutokseen ja painon pudotukseen. Tunnen itseni sen verran hyvin, että tarvitsen selkeät ohjeet, jossa ei ole jossittelun varaa, tai muuten soveltaminen lähtee lapasesta.

Pitkän mietinnän jälkeen päätin kokeilla erästä nettivalmennusryhmää. Kesto olisi kuusi viikkoa ja ruokaohjeet sekä treeniohjeet tulevat pilkulleen ja foorumilta saisi asiantuntijoilta apua.

Lähtötilanne; minä 38-vuotias, kahden tyttären äiti, joka omistaa nuorimman lapseni mielestä "taikinamahan", eikä hän väärässä ole ollut :) pituutta 167 cm ja lähtöpaino 84,8kg 6.1.2014.

Suklaa on ollut aina minulle kompastuskivi, ja pelkäsin sen himon pilaavan tämän projektin, mutta ei edes ole mieli tehnyt! Alkupäivinä teki mieli hirrrweesti leipää, mutta sekin mieliteko meni ohi äkkiä-

Tiukka ruokavalio sisälsi proteiineja ja hiilihydraatteja ja paaaaljooon salaattia. Salaatin syöminen ei tuota minulle ongelmia eikä se että hiilarit pudotettiin kuuden viikon aikana todella vähiin, kaikki sujui tosi hyvin. Maitorahkan syöminen piti opetella eikä senkään kanssa enää mitään ongelmaa. Ja onneksi oli kalan korvaavaa kanaa ja naudanlihaa vaihtoehtoina, koska olen allerginen mereneläville.

Aamuaerobiset tyhjällä vatsalla toi vain virtaa päivään ja kotona pystyi treenaamaan toisen treenin, koska meille on kertynyt kaiken maailman kuntosalivälineitä ja ohjeet sai nettivalmennuksesta myös kotitreeniin. Yksi takapakki kuuden viikonaikana oli, tyhmä flunssa, joka kaatoi viikoksi sänkyyn ja treenaamisen joutui lopettamaan siksi aikaa. Ruokavalio kumminkin piti flunssasta huolimatta.

Neljännen dietti viikon kohdalla oli vapaasyöntipäivä, jonka toteutin hieman soveltaen ja jo puolivälissä päivää kaikki oli tulossa korvista ulos, niin täynnä olin koko päivän. Ja helpottunut seuraavana aamuna kun "sai" palata dietti ruokaan :)

Tänään tai siis huomenna tulee 6 viikkoa täyteen ja tämä projekti loppuu. Pidetään viikko väliä ja sitten jatketaan seuraavaan kuuden viikon mittaiseen jaksoon.

Tänään pidän vapaasyönti päivän, joka normaalisti olisi tehty viikon päästä. Mun mahalle ei vaan sovi tankkaus yövuoroputkessa, menee koko mimmi ihan tukkoon jos yövuoroissa alkaa tankkaamaan, joten siksi teen sen tänään :)

Tässä siis tiivistettynä viimeiset kuusi viikkoa. Tästä eteenpäin ajattelin sillon tällön käydä kirjaamassa edistymistä/takapakkeja, koska matkaa vielä maaliin on.

Ai niin, ne tulokset?

Kuudessa viikossa -8,4kg

navan kohdalta -13,5 cm

vyötärö (kapein kohta) -12,5cm

lantio -8 cm

hauikset yht.-7 cm

reidet yht- 10 cm

rinnan ympärys (päältä mitattuna) -15cm

ja alta mitattuna -6 cm

ja persus pienentynyt -9 cm


Kuvat mulla on alotuksesta ja välikuvat otettu tänään kuuden viikon kohdalla, en vain tiedä pystynkö julkaisemaan jotain niin henkilökohtaista, koska kumminkin pudotettavaa vielä on :)